Friday, February 3, 2012

küünlakuu 1. päev

Talv annab päev-päevalt üha rohkem tunda oma tõelist palet. Pakane on aga kaasa kutsunud päikese! Pime ja soe asendus valge ja külmaga. Hea, et looduses on tasakaal. Laste hulgas ka. Kui eelmine kord näitasid lauluringi lapsed oma paukuvat poolt, siis seekord olid nad lausa päikeselised. Samas ka päikesekullastel päevadel juhtub üksikuid pilvi üle taeva sõudma. See on elu. Seekord polnud me hõbehäälsel Karl Hermanil laulutuju. Ja kuidas sa ikka laulad kui tuju ei ole! Kirkel jällegi õnnestus ühe jooksumängu käigus põrandale potsatada nii õnnetult, et seegi võttis laulutuju ära.
Lugu rääkisime Ristija Johannesest, rääkisime ka ristimisest ja headest ja halbadest tegevustest. Selleks oli meil üks mäng. Tegevusi nimetasid lapsed ise ja ise ka otsustasid kas see või teine on hea või halb. Keui teiste tegevustega oli enam-vähem selge, kas see on hea või halb, siis mõningat segadust tekitas ostmise-tegevus. Kas ostmine liigitub hea või halva tegevuse hulka? Jõudsime veendumusele, et sõltub, mida ja kui palju ostad.
Janari ja Janete pere tuli paar päeva tagasi Indiast ja tõi lauluringile ookeani äärest külakostiks magusa maheda ananassi. Sealt tulebki Helen otse Indiast läbi põhjamaise pakase, palavas päikeses küpsenud (nii Helen kui ananass) tükeldatud ananass karbi sees.

No comments:

Post a Comment