Thursday, March 29, 2012

paastukuu 28. päev

Vahepeal oli meilgi koolivaheaeg, kuigi praegu on kooliskäivaid lapsi me hulgas ainult üks - Janar.
Kolmapäeval oli ilus ilm ning Kose Lasteaeda läks lastele vastu Šeik isiklikult. Lastele selline seltsiline meeldis. Külapeal vastutulnud proua nentis, et mõni võtab kohe pool lasteaeda tulles kaasa, kuigi ega meid nii palju ju ka ei olnud.
Kirikumäel me pisike karjake hargnes ja igaüks valis oma tempo, millega edasi liikuda. Mariele ja Annile sai kiusatuseks suur kivi, millest oli võimatu niisama loobuda. Pastoraadi ees paelusid tüdrukute tähelepanu krookused ja märtsikellukesed.
Kui lõpuks majja sisse saime, tegime pika ja põhjaliku lauluharjutuse. Laste mõtted kippusid uitama minema ja väga raske on nad saada laulma nõnda, et nad üksteist kuulaksid ning samal ajal muusika taktis kõik koos liiguksid.
Jutu-teemaks võtsime palmipuudepüha sündmused. Õigemini jutustamiseks meil erilist aega ei jäänud, sestap mängisime need sündmused taaskord läbi. Lapsed jagunesid kahte lehte, said kätte paberist palmioksad ja lehvitasid nendega tervitushõisete saatel, sel ajal kui kõik kordamööda kuningatena keskelt läbi kõndisid.
Seejärel rääkisime ka templipuhastamise loost. Kuidas Jeesus ajas kaubitsejad ja muud kohatult käituvad inimesed pühakojast välja. Kõik lapsed leidsid, et ka kirikus ei sobi lärmata. Et kirikus peab olema tasakesi.

No comments:

Post a Comment